Skocz do zawartości

konto na symbiansigned

• Nie możesz odpowiedzieć
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bodziek

Czasem tu wpada

• Absolwent
  • PipPip
  • 133 postów
  • NazwiskoAntosz
  • ImięBogumił
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 29 czerwiec 2008, 22:39

hej koledzy i kolezanki :D

ma ktos moze konto na symbiansigned i mozliwosc generowania podpisów z pliku .csr

chodzi o certyfikat np do nokii z symbianem bo takowa posiadam ale bez certyfikata to ten fon jest do bani bo nic sie nie da zainstalowac

jakby ktos cos wiedzial prosim o info

pozdro

#2 PawelF

Początkujący

• Absolwent
  • Pip
  • 78 postów
  • NazwiskoFiedor
  • ImięPaweł
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHIO

Napisano 02 lipiec 2008, 18:22

A wiesz ze to jest platne? i kosztuje ok. 200zł za wszystkie certyfikaty bo pojedynczych wgrac sie nieda...

#3 Bodziek

Czasem tu wpada

• Absolwent
  • PipPip
  • 133 postów
  • NazwiskoAntosz
  • ImięBogumił
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 03 lipiec 2008, 09:45

spoko mam juz certyfikat na swoja n73 :D oczywiscie bezpłatnie :D

#4 PawelF

Początkujący

• Absolwent
  • Pip
  • 78 postów
  • NazwiskoFiedor
  • ImięPaweł
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHIO

Napisano 03 lipiec 2008, 11:56

Jakim cudem? gdzie, jak, udało ci sie to wgrac samemu? przez jaki kabel?

#5 Bodziek

Czasem tu wpada

• Absolwent
  • PipPip
  • 133 postów
  • NazwiskoAntosz
  • ImięBogumił
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 04 lipiec 2008, 09:04

kto szuka nie błądzi , podpowiem - forum opda

#6 PawelF

Początkujący

• Absolwent
  • Pip
  • 78 postów
  • NazwiskoFiedor
  • ImięPaweł
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHIO

Napisano 05 lipiec 2008, 15:11

Ale to jest forum na ktorym mozna tylko dodac certyfikat do APLIKACJI na symbiana a nie certyfikat telefonu..., jaki ty dokładnie masz problem z tymi certyfikatami, co ci sie dzieje w tym telefonie?

#7 Bodziek

Czasem tu wpada

• Absolwent
  • PipPip
  • 133 postów
  • NazwiskoAntosz
  • ImięBogumił
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 05 lipiec 2008, 16:02

mam certfikat czyli plki .cer ktorym podpisuje sobie kazda aplikacje jaka tylko chce włacznie z crackami i innymi , np udalo mi sie zainstalowac ngage2 i gram sobie w fife2008 3d lub asphalta 3 ( grafa zajebista ), mam tez zestaw kodekow i ogladam filmy np avi na telefonie , i wiele wiele innych bajerów o ktorych nie chce mi sie pisać
pozdro

#8 PawelF

Początkujący

• Absolwent
  • Pip
  • 78 postów
  • NazwiskoFiedor
  • ImięPaweł
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHIO

Napisano 05 lipiec 2008, 18:09

przecierz to normalnie sie instaluje bez dodawania zadnego certyfikatu, tez mam n73 to wiem, a w pierwszym poscie napisales ze nie masz certyfikatu TELEFONU a teraz wyszlo ze chodzi ci o certyfikat APLIKACJI a to sa 2 rozne rzeczy. Wgranie certyfikatu telefonu kosztuje 200zł i samemu sie tego zrobic nieda.

#9 Al@n

Magisterek

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 380 postów
  • NazwiskoLipiński
  • ImięAlan
  • Rocznik2008
  • Grupa ATHT

Napisano 04 październik 2008, 16:23

certyfikaty można ominąć w bardzo prosty sposób, sam to zrobiłem i w końcu sie nie muszę "p...aprać" z instalkami:

instrukcja i potrzebne pliki : ftp).com/files/119058898/RomPatcher.rar" target="_blank">http://(miało być na ftp).com/files/119058898/RomPatcher.rar

Cytat

-Co daje ten hack?
-Pozwala instalować aplikacje nie podpisane certyfikatem, lub z certyfikatem przestarzałym, lub nieodpowiednim :)

Wszystko zależy jaki mamy model telefonu. W pliku Nokia Device List.txt sprawdzamy czy nasz telefon należy do grupy Pre-FP1, czy FP1. Po sprawdzeniu grupy naszego telefonu, otwieramy folder:

-ROMPatcher_pre_FP1 - jeśli mamy telefon z grupy pre-FP1

-ROMPatcher_FP1 - jeśli mamy telefon z grupy FP1

Następnie instalujemy na telefonie plik TRK.sis, który znajduje się w folderze który otworzyliśmy. (jeżeli wyskakuje nam komunikat że komponent jest już wbudowany, czy coś takiego, to nie użyjemy tego hacka - trzeba skorzystać z innego) Włączamy następnie tą zainstalowaną aplikacje. Gdy zapyta o bluetooth - możemy go nie włączać. przechodzimy w opcje -> settings -> connection -> wybieramy USB. Następnie podłączamy telefon w PC Suit do komputera. ( TRK MA BYĆ WŁĄCZONY !!! ). Kiedy podłączymy już telefon w trybie PC Suit, w opcjach TRK dajemy Connect. Status powinien się zmienić na connected jeśli wszystko jest ok. Nie wyłączamy TRK. Teraz wchodzimy na naszym komputerze w Panel Sterowania -> system -> sprzęt -> menedżer urządzeń -> W zakładce Porty (COM i LPT) wyszukujemy na jakim porcie mamy podpięty telefon. Będzie tam pisało np. Nokia N95 8GB USB (COM11). Zapamiętujemy ten port! Teraz otwieramy znów folder z którego wzięliśmy TRK (ten z właściwej grupy pre-FP1/FP1) i odpalamy tam RPInstaller.exe. W okienku RPInstaller'a ustawiamy tylko COM na jaki mamy podłączony telefon. Czyli np. 11 , jeżeli mieliśmy COM11 w menedżerze urządzeń. Nie zaznaczamy już tej dodatkowej opcji, tylko dajemy install :)

Jeśli wszystko poszło dobrze, w naszym telefonie pojawi się nowa aplikacja: RomPatcher! Ma on bardzo bogate zastosowanie, ale ja przytoczę jedną z podstawowych funkcji, czyli pozbycie się denerwujących komunikatów o certyfikatach.

Włączamy go i wchodzimy w opcje. Jeśli ma on opcje Enable Caps, to nic nie ruszamy. Jeżeli jednak jest opcja Disable Caps (Disable będzie po restarcie telefonu) to włączamy ją. I w tej chwili pozbyliśmy się kilku zabezpieczeń :]

Instalujemy jakiś dobry menadżer plików - np. X-plore czy FExplorer.

Ja używam x-plore więc powiem jak na jego przykładzie się robi.

Póki mamy podłączony telefon, wgrywamy sobie gdzieś w jakieś miejsce w pamięci skąd będziemy mogli wygodnie skopiować, plik installserver.exe znajdujący się tam gdzie TRK i RPinstaller. (jeżeli weźmiemy złą wersje - cały hack nie zadziała).

Włączamy teraz x-plore. Wchodzimy w: menu-> tools -> configuration. Teraz zaznaczamy opcje: show hidden files i show system files/folders. Właśnie uzyskaliśmy pełny dostęp do plików systemowych :) Kopiujemy teraz installserver.exe do C:\sys\bin (jeśli nie mamy tam dostępy, to znaczy że nie disable'owaliśmy Caps'ów w RomPatcherze - należy więc to zrobić i dostęp będzie).

Jeżeli poprawnie skopiowaliśmy plik, więcej nie zobaczymy komunikatów z błędem certyfikatów :)

Oczywiście nie biorę odpowiedzialności za szkody wynikłe w używaniu tego hacka. Autorem przerobionego installserver.exe jest SWmail (aka SW). Podziękowania należą się również FCA00000 oraz ZoRN'owi (autor ROMPatchera).

Autorem tego "poradnika" jest Wojtaliban (qwojtaliban@o2.pl)

pozdrawiam wszystkich symbianowców :]

Tworzenie stron www Bielsko-Biała: Strony WWW Bielsko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych