W związku z supertajnym projektem mającym na celu objęcie władzy nad galaktyką potrzebuje paru rzeczy do starej Amisi
Czy ktoś miałby może dyskietkę z programem Workbench gdzieś w szafie czy coś? Kickstart też by się przydał.
Dla dociekliwych, workbench potrzebny do nagrania obrazów dyskietek Amigii z PC na dyskietki.
Amiga 500-programy
Rozpoczęty przez Plushy, 28 sie 2008 16:40
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 sierpień 2008, 16:40
омг втф
Sex is just like hacking. You get in, you get out. And you pray you left nothing behind
Sex is just like hacking. You get in, you get out. And you pray you left nothing behind
Napisano 28 sierpień 2008, 20:43
U mnie workbench jest, owszem... ale w ADF'ach (bodajże) na PC : )
Amisia rulez!
Amisia rulez!
Napisano 29 sierpień 2008, 18:55
No właśnie problem jest taki że jest potrzebny na dyskietkach by za jego pomocą zgrać z pc po kablu i nagrać inne adf'y. Da się zrobić bez tego ale straszne kombinowanie z hackowaniem stacji dyskietek.
омг втф
Napisano 29 sierpień 2008, 23:13
Jedyny sposób jaki znam to zainstalowanie WinUAE bądź Fellowa na PC ->odpowiednia konfiguracja i dodatki (Extras,Storage,Fonts,Instal no i oczywiście Workbench) -> Zainstalowanie workbencha na PC (przy pomocy któregoś emulatora) i programem xcopy(powinien być na necie) wypalić wymagane pliki (które bez problemu można odczytać w WB z każdego dysku).
Napisano 30 sierpień 2008, 10:48
@JohnnyK:
Niestety dyskietki formatowane na PCie normalnie nie działają na Amidze, to działa ale tylko jeśli ma się workbencha i kickstarta w odpowiednich wersjach.
Niestety dyskietki formatowane na PCie normalnie nie działają na Amidze, to działa ale tylko jeśli ma się workbencha i kickstarta w odpowiednich wersjach.
омг втф
Napisano 30 sierpień 2008, 17:06
Dlatego właśnie musisz zainstalować workbencha:)
Mam gdzieś workbencha wersję 3.1 i WinUAE, na którym z workbencha widzę wszystkie dyski twarde i napędy optyczne oraz pliki na nich znajdujące się.
W xcopy kombinowałem z formatowaniem dyskietki bo do gry "Black Crypt" była taka dyskietka potrzebna. Z tym że nie pamiętam wszystkich kroków które tam wykonywałem żeby to zadziałało. Ale nie ukrywam że sporo czasu mi to zabrało
Mam gdzieś workbencha wersję 3.1 i WinUAE, na którym z workbencha widzę wszystkie dyski twarde i napędy optyczne oraz pliki na nich znajdujące się.
W xcopy kombinowałem z formatowaniem dyskietki bo do gry "Black Crypt" była taka dyskietka potrzebna. Z tym że nie pamiętam wszystkich kroków które tam wykonywałem żeby to zadziałało. Ale nie ukrywam że sporo czasu mi to zabrało
Napisano 07 wrzesień 2008, 23:59
Ja mam jeszcze dwie Amigi 500 i sporo softu - możesz wpaść to poszukamy czego trzeba.
Kropla wody może rzeźbić skały jeśli działa dostatecznie długo, tak człowiek może rozwiązać każdy problem jeśli pragnie dostatecznie bardzo...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych