Skocz do zawartości

Amiga 500-programy

• Nie możesz odpowiedzieć
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Plushy

Coś już wie

• Student2006
  • PipPipPip
  • 182 postów
  • NazwiskoKania
  • ImięJakub
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 28 sierpień 2008, 16:40

W związku z supertajnym projektem mającym na celu objęcie władzy nad galaktyką potrzebuje paru rzeczy do starej Amisi

Czy ktoś miałby może dyskietkę z programem Workbench gdzieś w szafie czy coś? Kickstart też by się przydał.

Dla dociekliwych, workbench potrzebny do nagrania obrazów dyskietek Amigii z PC na dyskietki.
омг втф
Sex is just like hacking. You get in, you get out. And you pray you left nothing behind

#2 mateusz_j

Wszechwiedzący

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1001 postów
  • NazwiskoJanik
  • ImięMateusz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 28 sierpień 2008, 20:43

U mnie workbench jest, owszem... ale w ADF'ach (bodajże) na PC : )
Amisia rulez!

#3 Plushy

Coś już wie

• Student2006
  • PipPipPip
  • 182 postów
  • NazwiskoKania
  • ImięJakub
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 29 sierpień 2008, 18:55

No właśnie problem jest taki że jest potrzebny na dyskietkach by za jego pomocą zgrać z pc po kablu i nagrać inne adf'y. Da się zrobić bez tego ale straszne kombinowanie z hackowaniem stacji dyskietek.
омг втф
Sex is just like hacking. You get in, you get out. And you pray you left nothing behind

#4 JohnnyK

• Absolwent
  • 17 postów
  • NazwiskoKołata
  • ImięGrzegorz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 29 sierpień 2008, 23:13

Jedyny sposób jaki znam to zainstalowanie WinUAE bądź Fellowa na PC ->odpowiednia konfiguracja i dodatki (Extras,Storage,Fonts,Instal no i oczywiście Workbench) -> Zainstalowanie workbencha na PC (przy pomocy któregoś emulatora) i programem xcopy(powinien być na necie) wypalić wymagane pliki (które bez problemu można odczytać w WB z każdego dysku).

#5 Plushy

Coś już wie

• Student2006
  • PipPipPip
  • 182 postów
  • NazwiskoKania
  • ImięJakub
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 30 sierpień 2008, 10:48

@JohnnyK:

Niestety dyskietki formatowane na PCie normalnie nie działają na Amidze, to działa ale tylko jeśli ma się workbencha i kickstarta w odpowiednich wersjach.
омг втф

#6 JohnnyK

• Absolwent
  • 17 postów
  • NazwiskoKołata
  • ImięGrzegorz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 30 sierpień 2008, 17:06

Dlatego właśnie musisz zainstalować workbencha:)
Mam gdzieś workbencha wersję 3.1 i WinUAE, na którym z workbencha widzę wszystkie dyski twarde i napędy optyczne oraz pliki na nich znajdujące się.
W xcopy kombinowałem z formatowaniem dyskietki bo do gry "Black Crypt" była taka dyskietka potrzebna. Z tym że nie pamiętam wszystkich kroków które tam wykonywałem żeby to zadziałało. Ale nie ukrywam że sporo czasu mi to zabrało :)

#7 Clark

Bywalec

• Absolwent
  • PipPipPipPip
  • 209 postów
  • NazwiskoGiemza
  • ImięMarcin
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 07 wrzesień 2008, 23:59

Ja mam jeszcze dwie Amigi 500 i sporo softu - możesz wpaść to poszukamy czego trzeba.
Kropla wody może rzeźbić skały jeśli działa dostatecznie długo, tak człowiek może rozwiązać każdy problem jeśli pragnie dostatecznie bardzo...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych