Jest napęd optyczny, nie ma napędu
Rozpoczęty przez Pooky, 10 wrz 2009 10:33
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 wrzesień 2009, 10:33
Czy komuś pojawił się taki problem?
Po zmianie systemu z XP na W7 (aktualnie mam trzecią wersję - na każdej działo się tak samo) czasem znika mi napęd CD/DVD. Po restarcie najczęściej się pojawia. Co nie zmienia faktu że dzieje się to losowo, albo się pojawi i mam do niego dostęp, albo w ogóle nie jest pokazywany i dostępny.
Nie wiem czy to wina systemu czy może tego, że sam napęd ma już ponad dwa lata.
Po zmianie systemu z XP na W7 (aktualnie mam trzecią wersję - na każdej działo się tak samo) czasem znika mi napęd CD/DVD. Po restarcie najczęściej się pojawia. Co nie zmienia faktu że dzieje się to losowo, albo się pojawi i mam do niego dostęp, albo w ogóle nie jest pokazywany i dostępny.
Nie wiem czy to wina systemu czy może tego, że sam napęd ma już ponad dwa lata.
Napisano 10 wrzesień 2009, 13:19
Spr przeczyscic zlacza, mialem podobny problem, przeczyscilem i zadzialalo

Napisano 10 wrzesień 2009, 15:13
miałem coś takiego, spotkałem też w kilku innych laptopach. Jest tylko jedno wyjście - wymiana napędu (jeśli masz go jeszcze na gwarancji, to pół biedy)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 10 wrzesień 2009, 19:43
No napęd ma tyle ile laptop, czyli na przełomie kwietnia/maja minęło 2 lata (nie ma już gwarancji). Ale tak jak mówię, problem zauważyłam dopiero na W7.
To by się nawet zgadzało, bo pierwszy raz instalowałam W7 bodajże w kwietniu, a to jest czas kiedy kończyła się gwarancja. A prawo Murfiego mówi że sprzęt zaczyna się psuć po zakończeniu okresu gwarancji
To by się nawet zgadzało, bo pierwszy raz instalowałam W7 bodajże w kwietniu, a to jest czas kiedy kończyła się gwarancja. A prawo Murfiego mówi że sprzęt zaczyna się psuć po zakończeniu okresu gwarancji
Napisano 14 wrzesień 2009, 21:56
nie przejmujcie się
jeszcze parę lat i napędy optyczne nie będą w ogóle potrzebne, na ich miejscu będzie parę portów USB^^ i nawet nie zauważymy jak znikną, tak jak to było z dyskietkami
pogadaj sobie z nimi->
Napisano 16 wrzesień 2009, 22:10
Mi na Wiście co jakiś czas też znika napęd, natomiast na Ubuntu tego problemu nie doświadczyłem...
Znalazłem rozwiązanie z usuwaniem wpisów UpperFilters i LowerFilters w rejestrze, ale u siebie w ogóle nie znalazłem tych wpisów.
Znalazłem rozwiązanie z usuwaniem wpisów UpperFilters i LowerFilters w rejestrze, ale u siebie w ogóle nie znalazłem tych wpisów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych