Skocz do zawartości

Filmy

79 odpowiedzi w tym temacie

#61 dannyboj84

Coś już wie

• Absolwent
  • PipPipPip
  • 197 postów
  • NazwiskoKulpiński
  • ImięDaniel
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 05 wrzesień 2007, 11:23

Dla mnie Next to film, który mozna obejrzeć ale bez rewelacji.Zresztą Nicolas Cage gra od pewnego czasu w filmach albo kiepskich albo co najwyżej przeciętnych.Za to film Gang Dzikich Wieprzy to totalne nieporozumienie.Z tego filmu cieżko byłoby zebrac materiału na dobry teledysk a co dopiero na cały film.Porażka, choć w doborowej obsadzie.

#62 Pooky

Admin rocznika 2005

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1333 postów
  • NazwiskoWacławik
  • ImięAnna
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 05 wrzesień 2007, 16:52

jak dla mnie gang dzikich wieprzy był zajebisty do posmiania sie ze znajomymi, ale kazdy lubi co innego
Dołączona grafika

#63 Beahemoth

Coś już wie

• Zaprzyjaźniony
  • PipPipPip
  • 169 postów
  • NazwiskoKamiński
  • ImięJan
  • Rocznikbrak
  • Grupa ATHbrak

Napisano 05 wrzesień 2007, 17:21

Transformes (głównie za efekty specjalne), Testosteron (za teksty, jak ten o żubrach :D ), Bang, Bang You're Dead (świetny, polecam jeżeli ktoś nie miał okazji obejrzeć), a także wszelakiego rodzaju japońskie horrory + obydwie części Azumi (też bardzo dobre kino japońskie IMO)
http://www.masala.independent.pl <----- porozumienie ponad podziałami
http://www.myspace.c...illagekollektiv <----- polish folk/electro/etno
http://www.faustagain.com <----- best of polish metal-core

#64 tomekmbb

Początkujący

• Absolwent
  • Pip
  • 95 postów
  • NazwiskoMach
  • ImięTomasz
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHIOiBD

Napisano 06 październik 2007, 18:31

Godziny szczytu 3 w kinoplexie od 12.10.2007, prawde powiedziawszy to jedynka była najlepsza, choć do dwujki nie mam żądnych zastrzeżeń też była dobra jednak 3 to już nie to kolesie są już za starzy do takich akrobacji.

Polecam Ocean's 13 nie jest to 11, ale klimacik jest utrzymany. Pozycja godna polecenia i obowiązkowa dla fanów gatunku

#65 tomekmbb

Początkujący

• Absolwent
  • Pip
  • 95 postów
  • NazwiskoMach
  • ImięTomasz
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHIOiBD

Napisano 27 październik 2007, 21:20

Resident Evil 3 nie wiem czy jest, czy było, czy będzie w kinach ale filmik jest całkiem dobry. klimacik jest tak jak w całej serii: mroczny, jednak daleko 3 do1 części. Zaskakująca jest końcówka i można przypuszczać żę jest to zapowiedz kolejnych epizodów. Dla fanów pozycja obowiązkowa, dla innych nie będzie to czas zmarnowany.

Z ciekawych filmów mogę jeszcze polecić:
1. Protector - tajskie kino walki, lecz proszę sie nie zniechęcać. Film jest naprawde świetnie nakręcony, jeżeli przypadł komuś do gustu Ong_Bank to tym filmem tym bardziej nie powinien gardzić.
2. Good Luck Chuck - fajna komedia romantyczna są sceny na których miżna naprawde się uśmiać
3. WAR - ponodz za niedługo ma się pojawić w Polsce w kinach. Dobry film akcji z niezłą końcówką. W głównych rolach występują: Jet Li i niezapomniany Transporter(Jason Statham)

Klasyka kina polskiego, coś dla kolekcjonerow i prawdziwych fanów kina. Niezapomniany klimacik i aktorzy, filmy potrafące poruszyć najtwardsze serce:
1.Anioł w Krakowie - Na ziemie zostaje wysłany anioł Giordano(Kszysztof Globisz) z misją spełniania dobrych uczynków. Przez "przypadek" trafia do Polski, a ściślej do Krakowa tam poznaje piękno życia, ale także jekgo smutki;
2. Zakochany Anioł- pomoc nieba się kończy i Giordano musi zacząć radzić sobie sam, ma stać się człowiekiem - w pełni - a penis to dopiero początek.....:-)
3Jasminum - niesamowity film opowiadający o losach klasztoru w którym czterej bracia "pachną" jeden z członków zakonu ma okazać się świętym, lecz ktory...

Miłego oglądania. Po zobaczeniu filmów prosił bym o komentarze o waszych odczuciach co do polskiego kina

#66 Wareczek

Admin forum

• Właściciel
  • 1732 postów
  • NazwiskoDuława
  • ImięMarek
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 27 październik 2007, 23:31

Wyświetl postUżytkownik tomekmbb dnia 2007-10-27, 22:20 napisał

Resident Evil 3 nie wiem czy jest, czy było, czy będzie w kinach ale filmik jest całkiem dobry. klimacik jest tak jak w całej serii: mroczny, jednak daleko 3 do1 części. Zaskakująca jest końcówka i można przypuszczać żę jest to zapowiedz kolejnych epizodów. Dla fanów pozycja obowiązkowa, dla innych nie będzie to czas zmarnowany.

Wczoraj właśnie zobaczyłem ten film. Obiecałem sobie, że pójdę do kina, ale mimo, że polska premiera miała być 19 października to jakoś w BB tego filmu nie ma. Zwyczajnie nie mogłem się doczekać :D Filmu raczej nie opłaca się oglądać bez poznania faktów z dwóch poprzednich części, więc pozycja oczywiście dla fanów i czekamy na czwartą część... Pewno za dwa, trzy lata będzie, ale co tam ;)

#67 Pascal

Profesorek

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 854 postów
  • NazwiskoHolisz
  • ImięWojciech
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 28 październik 2007, 09:36

Nie warto do kina na 3 część. Pierwsza była świetna, druga trochę słabsza, ale trzecia... to porażka, zwłaszcza kiedy bohaterka mówi, że zabierze ze sobą klono-przyjaciół...

#68 Tomasz

Profesorek

• Absolwent
  • 668 postów
  • NazwiskoHanderek
  • ImięTomasz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 28 październik 2007, 12:01

Wyświetl postUżytkownik Pascal dnia 2007-10-28, 9:36 napisał

Nie warto do kina na 3 część. Pierwsza była świetna, druga trochę słabsza, ale trzecia... to porażka, zwłaszcza kiedy bohaterka mówi, że zabierze ze sobą klono-przyjaciół...

chyba juz zawsze będzie tak ze kolejne cześci bedą kiepskie :////
Tylko jeden film pamiętam którego jak oglądałem 1 częśc to była wyczes a 2 i 3 jeszcze lepsze i to była piła !!!!

ostatnio golądałem 2część Wiecznego studenta - słabiutka i 2 część Wzgórza Mają oczy - jedynka była raz lepsze :)
Dołączona grafika
Live or die !! Make your choice...

#69 dannyboj84

Coś już wie

• Absolwent
  • PipPipPip
  • 197 postów
  • NazwiskoKulpiński
  • ImięDaniel
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 28 październik 2007, 12:45

Bez przesady, Piła I powalała klimatem, nowatorskością i pomysłami.Kolejne części to tylko powielanie schematu.
W zasadzie niewiele jest filmów, w ktorych kolejne częsci dorównywałyby bądź prześcigały część pierwszą.W tym momencie na myśl przychodzi mi Ojciec Chrzestny, Terminator i Obcy.

#70 Wareczek

Admin forum

• Właściciel
  • 1732 postów
  • NazwiskoDuława
  • ImięMarek
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 28 październik 2007, 18:01

Wyświetl postUżytkownik dannyboj84 dnia 2007-10-28, 12:45 napisał

W zasadzie niewiele jest filmów, w ktorych kolejne częsci dorównywałyby bądź prześcigały część pierwszą.W tym momencie na myśl przychodzi mi Ojciec Chrzestny, Terminator i Obcy.
A mi "Droga bez powrotu". Druga część znacznie lepsza od pierwszej :]

#71 Pascal

Profesorek

• Absolwent
  • 854 postów
  • NazwiskoHolisz
  • ImięWojciech
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 28 październik 2007, 22:30

Obcy - jak najbardziej, ale nie licząc ostatniej części (Resurrection). Skrzyżowanie człowieka z obcym nie zbyt mi się podobało ;)

#72 Tomasz

Profesorek

• Absolwent
  • 668 postów
  • NazwiskoHanderek
  • ImięTomasz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 28 październik 2007, 23:20

no i moze było powielanie schematu ale te wynalazki w pile i pomysły były coraz to lepsze :) a nie gorsze tak jak w innych filmach :PP przecież nie zrobią kolejnej części o zupełnie czymś innym ;PPP gdzie tu sens....
Dołączona grafika
Live or die !! Make your choice...

#73 dannyboj84

Coś już wie

• Absolwent
  • PipPipPip
  • 197 postów
  • NazwiskoKulpiński
  • ImięDaniel
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 29 październik 2007, 17:33

To nie chodzi o robienie o czymś innym, tylko o to ,ze z ciekawej, trzymającej w napięciu historii zrobili zwykłą sieke.Efektowną ale nie zaskakującą.

#74 Beahemoth

Coś już wie

• Zaprzyjaźniony
  • PipPipPip
  • 169 postów
  • NazwiskoKamiński
  • ImięJan
  • Rocznikbrak
  • Grupa ATHbrak

Napisano 29 październik 2007, 20:59

Wyświetl postUżytkownik dannyboj84 dnia 2007-10-28, 12:45 napisał

hmm, co do Aliena to mógłbym polemizować, bo 3 (5?) pozostałych części jest lepsze wg. mnie tylko technicznie, bo klimatem to mało która (może Aliens) dorównuje pierwszej...

natomiast co do sequeli przewyzszających poprzedników zaliczyłbym LoTR: Return Of The King (jeżeli można zaliczyć to jako sequel), Bruce Campbell's Evil Dead 3: Army Of Darkness, Final Destination 2 oraz Cube Zero (chociaż to raczej prequel)...
http://www.masala.independent.pl <----- porozumienie ponad podziałami
http://www.myspace.c...illagekollektiv <----- polish folk/electro/etno
http://www.faustagain.com <----- best of polish metal-core

#75 dannyboj84

Coś już wie

• Absolwent
  • PipPipPip
  • 197 postów
  • NazwiskoKulpiński
  • ImięDaniel
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 29 październik 2007, 22:34

Mowiąc o Obcym miałem na myśli tylko i wyłącznie część pierwszą i drugą.Część trzecia mimo iz dobra to znacznie odbiegała od wcześniejszych.Część czwarta to nieporozumienie.To samo tyczy sie Ojca Chrzestnego i Terminatora.Druga część Obcego może nie była już tak tajemnicza, pełna niedomówień ale za to zrobiona z rozmachem, widowiskowa i świetnie rozwijała historie o obcych.To ona ukształtowała wizerunek Alienów jako smiercionosnych maszyn, wiele wyjaśniała w kwestii ich działania i ogólnie definiowała całe otoczenie ludzi i kosmitów, które znacząco wpłyneły na odbiór w kulturze.

Co do Martwego Zła to akurat mi podobały się wszystkie 3 części.Aczkolwiek jest to kino specyficzne i tak jak jednym przypadnie do gustu tak inni w ogóle nie będą chcieli tego oglądac.Poza tym słyszałem wiele sprzecznych opinii, nawet takich które określały część 3 mianem komedii a nie horroru.

A Final Destination 2 i Cube Zero to mimo iż filmy przyjemne i spokojnie mozna obejrzeć, wielkim kinem nie są i nijak się mają do wcześniej wymienionych filmów.Równie dobrze moglibyśmy sie zastanawiać, która z części Akademii Policyjnej byłą najlepsza

#76 dannyboj84

Coś już wie

• Absolwent
  • PipPipPip
  • 197 postów
  • NazwiskoKulpiński
  • ImięDaniel
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 05 listopad 2007, 19:18

Nie chcę edytować poprzedniego(przydługiego) posta, więc napisze w kolejnym o filmie który miałem przyjemność obejrzeć wczoraj.Chodzi mianowicie o "American Gangster", najnowszą produkcję z Denzelem Washingtonem i Russellem Crowe.Naprawdę godny obejrzenia film.Świetna historia, gra aktorska i klimat sprawiają, ze to chyba najlepszy tegoroczny film jaki było mi dane zobaczyć.

#77 arczi

Czasem tu wpada

• Student2010
  • PipPip
  • 116 postów
  • NazwiskoOlejak
  • ImięArtur
  • Rocznik2010
  • Grupa ATH1b

Napisano 10 listopad 2010, 23:40

Panowie, Panie, próbuję znaleźć w miarę jakąś sensowną opinię na temat filmu Wall Street 2: Money Never Sleeps...jeśli ktoś widział, to proszę podzielić się wrażeniami, warto obejrzeć?

#78 Skoczek

Początkujący

• Student2009
  • Pip
  • 66 postów
  • NazwiskoCzernik
  • ImięŁukasz
  • Rocznik2009
  • Grupa ATHIOiBD

Napisano 24 luty 2011, 15:45

Ja polecę aktualnie:
"Niepowstrzymany" [2010] - Denzel Washington, jak każdy film z nim super. O pędzącym pociągu z chemikaliami bez załogi.
"Faster" [2010] - Dwayne Johnson, film akcji o zemście za zamordowanie brata. Super aktor, fajny film.

#79 arczi

Czasem tu wpada

• Student2010
  • PipPip
  • 116 postów
  • NazwiskoOlejak
  • ImięArtur
  • Rocznik2010
  • Grupa ATH1b

Napisano 05 maj 2011, 22:58

aaa no większość filmów z Denzelem są dobre :) ja swoją drogą polecam Księga Ocalenia :), a już 1 lipca premiera Transformers 3 :D:D, szkoda ze ostatnia część :/

#80 Mortalo

• Student2010
  • 45 postów
  • NazwiskoWiśniowski
  • ImięSebastian
  • Rocznik2010
  • Grupa ATH2b

Napisano 02 listopad 2011, 20:31

Scott w pierwszym Obcym ledwie pokazał obcego, więc jego historia mogła by się potoczyć inaczej niż to zaplanował Cameron. Trzeci obcy to powrót to stylistyki jedynki, nie każdemu, szczególnie fanom dwójki, mogło się to spodobać. Czwórka to już klasa niżej, za to Prometeusz się fajnie zapowiada.
Adrenaline starts to flow
You're thrashing all around
Acting like a maniac
Whiplash

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych