Skocz do zawartości

Grupa .NET - vouchery na egzamin

• Nie możesz odpowiedzieć
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 ozi

Początkujący

• Absolwent
  • Pip
  • 63 postów
  • NazwiskoOsowski
  • ImięPatryk
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHIOiBD

Napisano 24 marzec 2010, 15:47

Witam,
jako że niektórzy członkowie otrzymali już swoje nagrody które zamawiali podczas wymiany punktów, warto przyjrzeć się sprawie voucherów. Jeżeli ktoś już zdawał egzamin i ma jakieś informacje jak to wyglądało - proszę się podzielić informacjami.
Otóż według naszego Student Partnera, który ponoć się zorientował się w temacie ;) voucher miał uprawniać do zdawania wybranego egzaminu 72 - xxx za free. Jako że w Bielsku znajduje się placówka Combidaty (odpowiedzialnej za egzaminowanie) dowiedziałem się, że egzamin można zdawać tylko w miastach gdzie są oddziały Prometrica. Pani oczywiście podała mi numer do Katowic gdzie taki oddział się znajduje. Zadzwoniłem tam i miła pani oznajmiła mi, że na egzamin muszę się umówić wcześniej (co oczywiście miałem od razu zamiar zrobić). Zapytała także o rodzaj obniżki - odpowiedziałem że jest to voucher upoważniający do 100% zniżki. Zapytała czy coś pisze w rubryczce cena i odpowiedziałem magiczną liczbę 113,xx zł. No i oczywiście 100% darmowego zdawania prysło. Pani odpowiedziała że jeżeli na voucherze pisze cena to znaczy, że ją trzeba przed zdawaniem uiścić na odpowiednim koncie bankowym - które oczywiście mi podała.

A więc pytanie do naszego Student Partnera - czy tak to ma wyglądać? Ze swojej strony czuję się lekko oszukany, gdyż podczas zamawiania na karcie odnośnie nagród pisało 100% więc to chyba oznacza całkowity upust.

A może ktoś już zdawał któryś z egzaminów za voucher i ma jakieś informacje na ten temat?

Pozdro.

#2 Klayman

Kozak

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 244 postów
  • NazwiskoBystrzycki
  • ImięOrestes
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHIO

Napisano 24 marzec 2010, 16:43

Cena egzaminu 72-xxx (z ważną legitymacją studencką) na ten czas wynosi 116,58 + 80,- (na voucherach widnieją kwoty 113,64 + 72,-).
Normalnie 72-ki stoją po 80$ (~235 zł), aczkolwiek z legitymacją masz 50% zniżki + oczywiście opłata egzaminacyjna...

Btw. moi znajomi 'po przejściach' zw. z egzaminami MS twierdzą, że voucher można zrealizować w dowolnej europejskiej placówce mającej podpisaną umowę z MS. Dlatego dziwi mnie, że ów arkusik papieru został sygnowany przez Combidata Poland oraz widnieją na nim ww. kwoty...

Dzwoniąc do departamentu odpowiedzialnego za egzaminy Prometic, pani po drugiej stronie kabla telefonicznego wyraziła głębokie zdziwienie faktem, że na voucherze są jakiekolwiek kwoty, i że chcę przystąpić do egzaminu 'za frajer', aczkolwiek stanowczym tonem głosu udało mi się obniżyć jej pewność siebie i stwierdziła, że sprawę trzeba będzie wyjaśnić... jednakże na razie brak mi jakichkolwiek szerszych informacji, poczekam na info od SP of ATH...

Pozdrawiam.
Dołączona grafika
programowanie na zlecenie, projekty, sprawozdania, korepetycje na priv

#3 SheGe

Senior Student Partner

• Absolwent
  • PipPipPip
  • 175 postów
  • NazwiskoSito
  • ImięSzymon
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHIOiBD

Napisano 25 marzec 2010, 21:34

Już ktoś się mnie dzisiaj o to pytał.

Od razu sprostuję pewną sprawę.

W tym roku vouchery są tylko na Combidatę (mowa o tych z portalu CG).

Resztę wyjaśnię jutro, jednakże jestem w 100% przekonany, że będzie to powtórka z rozrywki jaka miała miejsce rok temu (trzeba było pojechać indywidualnie do niby autoryzowanego centrum egzaminacyjnego i sprawę załatwić). Dlatego proszę o cierpliwość.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych