Skocz do zawartości

Wakacje 2006

• Nie możesz odpowiedzieć
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pooky

Admin rocznika 2005

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1333 postów
  • NazwiskoWacławik
  • ImięAnna
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 13 lipiec 2006, 21:15

Jak spędzacie wakacje, co polecacie na zbliżające sie dni, jakies ulubione miejsca?
Ja na razie byłam na kilka dni w górach, pogoda nie dopisała, ale ogólnie było OK :D Teraz szykuje sie kolejny wyjazd kolo Babiej Góry.. zna ktoś może tanie noclegi w tamtych okolicach? Jakieś campingi czy cosik takiego?

A Wy jak odpoczywacie od uczelni? A moze uczycie sie na kampanie wrześniową? :D Nie no joke :P
Dołączona grafika

#2 Nefas

Stały bywalec

• Absolwent
  • PipPipPipPipPip
  • 282 postów
  • NazwiskoGwiazda
  • ImięMichał
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 14 lipiec 2006, 08:00

No kampania wrzesniowa to nie taki "joke" bo mnie się tyczy :P a na podróżowanie nie mam narzie czasu bo trzeba na warunek zarobić :P
Dołączona grafika

#3 mateusz_j

Wszechwiedzący

• Absolwent
  • 1001 postów
  • NazwiskoJanik
  • ImięMateusz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 14 lipiec 2006, 10:49

Wyświetl postUżytkownik Anka dnia Jul 13 2006, 10:15 PM napisał

Jak spędzacie wakacje, co polecacie na zbliżające sie dni, jakies ulubione miejsca?
Ja na razie byłam na kilka dni w górach, pogoda nie dopisała, ale ogólnie było OK :D Teraz szykuje sie kolejny wyjazd kolo Babiej Góry.. zna ktoś może tanie noclegi w tamtych okolicach? Jakieś campingi czy cosik takiego?

no proszę! góry! powiedz dokładniej gdzie byłaś?

ja za jakiś czas chcę zrobić skromnego "tripa" po Beskidzie Żywieckim, a dokładniej Pilsko + okoliczne hale (piękna sprawa, a tak blisko). poza tym roweruję tu i tam - również po beskidach, ale to już bardziej górskie szosy niż szlaki. w najbliższych dniach chcę wyskoczyć do Jaworzynki - miejsca w którym spotykają się Czechy^Polska^Słowacja :)

#4 Szpajku

Początkujący

• Absolwent
  • Pip
  • 74 postów
  • NazwiskoKościesza
  • ImięJacek
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 14 lipiec 2006, 21:25

Jeśli Pilsko to ja proponuję pobyt w Chatce Studenckiej "Adamy". Byłem tam w zeszłym roku ze znajomymi i robiliśmy wieś w górach ;)

Strona Chatki: http://www.skpg.gliw...wice/index.html

#5 mateusz_j

Wszechwiedzący

• Absolwent
  • 1001 postów
  • NazwiskoJanik
  • ImięMateusz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 14 lipiec 2006, 21:33

no będę musiał nad tym pomyśleć, bo noclegi taniuśkie

#6 Pooky

Admin rocznika 2005

• Absolwent
  • 1333 postów
  • NazwiskoWacławik
  • ImięAnna
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 16 lipiec 2006, 21:09

Hehe, gdzie w górach byłam? Lepiej nie pytaj :P Ciotka ma chałupę tam to się czasem jeździło, jedyna atrakcja to w tym roku było wyjście do sklepu (a to temu, że jak wymyslilam skrót to z facetem szliśmy 40% dłużej czasu, bo zachciało mi sie przez pola "na skróty":P)
Ale w nastepnym tygodniu jedziemy do Zawoi, pewnie Babią zwiedzimy, jeszcze nigdy nie byłam. Kumel był i poleca trase akademicka, co sądzicie? Był może ktoś w tych rejonach i poleca coś godnego obejrzenia, zwiedzenia?
Dołączona grafika

#7 Gomez

Magisterek

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 361 postów
  • NazwiskoHandzlik
  • ImięWojciech
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHIO

Napisano 18 lipiec 2006, 13:24

Ja byłem na tydzień w Warszawie. Co prawda założenia tego wyjazdu były inne :P a wyszło jako pobyt rekreacyjny :D . Ale żal było racać do domu. Co w Warszawie polecam : Centra Handlowe :P . W jednym w nich a konkretniej spotkałem !! UWAGA !! Justyne Steczkowską !!. A tak na serio to jest tyle rzeczy do zwiedzania że nie sposób wymienić.

Pozdro.

#8 mateusz_j

Wszechwiedzący

• Absolwent
  • 1001 postów
  • NazwiskoJanik
  • ImięMateusz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 18 lipiec 2006, 16:07

Justynę Steczkowskąąąąąą???? ŁAŁ!

pff..

a tak na serio, to ja się na 2 dni do Warszawy wybieram w odwiedziny, i nie wiem co ja tam będę robił...

#9 PitBull

Doktorek

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 433 postów
  • NazwiskoNowak
  • ImięPrzemysław
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 18 lipiec 2006, 22:13

Witam wakacjujacych sie studentow :P
Ja poki co zadnych ambitnych planow, ani wypadow nie mialem... niestety. jedynie to kilka dni pod rzad bylem w kaniowie na zwirowni, ale jakis chlopak sie utopil i niby maja byc zakazy :/ zreszta jak narazie to i tak nie skorzystalbym z tego ponownie, bo praca praca praca... dobrze ze w miare przyjemna i oplacalna :P
Zycze jeszcze raz udanego wypoczynku i wakacji
Pozdro

#10 Lehoo

Starosta rocznika 2005

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 548 postów
  • NazwiskoŻak
  • ImięLeszek
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 19 lipiec 2006, 12:45

Wyświetl postUżytkownik Anka dnia Jul 16 2006, 10:09 PM napisał

Ale w nastepnym tygodniu jedziemy do Zawoi, pewnie Babią zwiedzimy, jeszcze nigdy nie byłam. Kumel był i poleca trase akademicka, co sądzicie? Był może ktoś w tych rejonach i poleca coś godnego obejrzenia, zwiedzenia?

No coz... Zeszly rok - 17 dni; w tym roku to samo bedzie :D 13-29 sierpnia bedzie mnie mozna tam znalezc :D
Jako opiekun sobie jade juz drugi raz na ta sama impreze ;)
Jesli chodzi o Babia to wychodzilismy w zeszlym roku z Krowiarek, chyba najlatwiejsza trasa; o akademickiej slyszalem tylko, ze jest hardcorowa lekko; wiec z dzieciakami na pewno sie tam nie bedziemy pchac... W sumie jakiekolwiek wyjscie na Babia nie jest lekkie ;] Chociazby z tej przyczyny, ze (jak to kobieta :P) cholernie zmienna jest.. I np.my mielismy tak, ze jak zaczynalismy podejscie to zarowa niesamowita byla a na szczycie pizgalo tak, ze sie wszystko co sie mialo w plecaku ubieralo (pomijam te 0.6*C/100m i ze wieje jak cholera); po prostu Slonce maksymalnie zaszlo chmurami...
Rzeczy wartych zobaczenia to tam zbyt wiele nie ma :P Jesli jedziesz do Zawoi to raczej zeby sie szwedac po gorach ;)
Jako trening przed Babia polecam wejscie trawersem na Jalowiec - jesli wymiekniesz to na Babia sie nawet nie pchaj :P A sam Jalowiec to jedna [beep] polana z borowkami :D
Uff... Alem sie rozpisal :P

Dołączona grafika

#11 mateusz_j

Wszechwiedzący

• Absolwent
  • 1001 postów
  • NazwiskoJanik
  • ImięMateusz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 19 lipiec 2006, 16:55

A kto by reflektował na wspólne rowerowanie?
Ja jutro jadę na Zwardoń a potem Słowację :)

#12 Pooky

Admin rocznika 2005

• Absolwent
  • 1333 postów
  • NazwiskoWacławik
  • ImięAnna
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 20 lipiec 2006, 13:13

Ja rowerkuje już jakis dobry miesiac :) Dziennie kilka kilometów nie zaszkodzi, choć sa dni odpoczynku :) Ale na wspólny wypad rowerowania będzie sie trudno umówić, choćby ze względu na miejsca zamieszkania i pracy dodatkowe:P
A na Słowację jedziesz rowerem czy w celach monopolowych?:>
Dołączona grafika

#13 Beahemoth

Coś już wie

• Zaprzyjaźniony
  • PipPipPip
  • 169 postów
  • NazwiskoKamiński
  • ImięJan
  • Rocznikbrak
  • Grupa ATHbrak

Napisano 20 lipiec 2006, 19:05

praca i praca..... ale już za 6 dni wyjazd do Kostrzyna na Woodstock, gdzie czeka mnie tydzień ekstra zabawy.... a potem praca, praca i tylko praca, egzamin z algebry i praca :)
http://www.masala.independent.pl <----- porozumienie ponad podziałami
http://www.myspace.c...illagekollektiv <----- polish folk/electro/etno
http://www.faustagain.com <----- best of polish metal-core

#14 mateusz_j

Wszechwiedzący

• Absolwent
  • 1001 postów
  • NazwiskoJanik
  • ImięMateusz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 22 lipiec 2006, 10:35

Wyświetl postUżytkownik Anka dnia Jul 20 2006, 02:13 PM napisał

Ja rowerkuje już jakis dobry miesiac :) Dziennie kilka kilometów nie zaszkodzi, choć sa dni odpoczynku :) Ale na wspólny wypad rowerowania będzie sie trudno umówić, choćby ze względu na miejsca zamieszkania i pracy dodatkowe:P
A na Słowację jedziesz rowerem czy w celach monopolowych?:>

Nie, monopol w taki upał to byłoby zabójstwo.
A sam wypad bardzo udany, 2 dniowe rowerowanie Polska->Czechosłowacja(dosłownie - Trójstyk)->Zwardoń->Polska, a następnego dnia podobnie (z Polski na Słowację przejściem w Glince-Ujsoły do Namestova, a później na Korbielów. W Jeleśni jeszcze odbiłem na pętle przez Koszarawę a później przez taką wioskę której nazwy nie pamiętam - wiem tylko tyle że jechać się nie dało bo koła przyklejały się do asfaltu (wyjątkowo kiepskiej jakości ta masa była). W sumie 95 + 135 km :).

Ogólnie naprawdę klawo, tylko największy problem z jazdą z plecakiem - balast mocno przeszkadza w podjazdach, zwłaszcza w takiej gorącej aurze.

klik klik klik...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#15 Templaar

Początkujący

• Absolwent
  • Pip
  • 86 postów
  • NazwiskoCzyż
  • ImięTomasz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 01 sierpień 2006, 19:42

Witam wszystkich :P

Moje długie wakacje mijają, że tak powiem, bardzo fajnie :)
Na początku lipca odwiedziłem Norwegię (praca, konferencja, ruch na świeżym powietrzu) po trzech tygodniach prosto na Węgry busem wypełnionym węgierskimi znajomymi,
Teraz opiekam się na wybrzeżach Dunaju, ciężko pracując. Ogólnie to fajnie nawet jest. Czasami za ciepło, a czasami paskudna burza. W przyszłym tygodniu wybieram się prawdopodobnie do Serbii, ale będzie wypas.

Jak mi się uda, to zrobię jakieś zdjęcia :)

Powodzenia wszystkim!
Dołączona grafika

#16 Pooky

Admin rocznika 2005

• Absolwent
  • 1333 postów
  • NazwiskoWacławik
  • ImięAnna
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 04 sierpień 2006, 13:01

No a ja wróciłam z dłuuugiej Zawoi, Babia zwiedzona i to akademicka:P ale po tej wycieczce, nikt nie chciał juz ze mna nigdzie iść - wymęczyli sie :( Ogólnie polecam tą wioche, najdłuższą w Polsce - od babiogórskiego parku narodowego do centrum (koło 10 km) mozna na luzie samochodem przejechac:P w druga strone już gorzej :D
Dołączona grafika

#17 mateusz_j

Wszechwiedzący

• Absolwent
  • 1001 postów
  • NazwiskoJanik
  • ImięMateusz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 04 sierpień 2006, 14:25

Wyświetl postUżytkownik Anka dnia Aug 4 2006, 02:01 PM napisał

Babia zwiedzona i to akademicka:P

masz zdjęcia jakieś?

#18 Pooky

Admin rocznika 2005

• Absolwent
  • 1333 postów
  • NazwiskoWacławik
  • ImięAnna
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 04 sierpień 2006, 20:18

Niestety nie posiadam cyfrówki :( a mój telefon tez takowego urządzenia nie ma. Ale i tak uważam, że to tzreba zobaczyć na własne oczy, o ile ktoś nie ma problemu z wysokościami, przestrzenia i ciśnieniem :)
Ogólnie szlaki maja strasznie zadbane, nie to co PTTK, gdzie szlaki ida dziko.
Dołączona grafika

#19 mateusz_j

Wszechwiedzący

• Absolwent
  • 1001 postów
  • NazwiskoJanik
  • ImięMateusz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 05 sierpień 2006, 08:44

Wyświetl postUżytkownik Anka dnia Aug 4 2006, 09:18 PM napisał

Niestety nie posiadam cyfrówki :( a mój telefon tez takowego urządzenia nie ma. Ale i tak uważam, że to tzreba zobaczyć na własne oczy, o ile ktoś nie ma problemu z wysokościami, przestrzenia i ciśnieniem :)

Też jestem tego zdania. Szkoda, że się trochę pogoda pogorszyła (mogło by przynajmniej nie padać), bo na dniach chciałem się wybrać na Worek Raczański, no a później chyba na Diablaka właśnie uderzyć (prawda Pascal?)

Cytat

Ogólnie szlaki maja strasznie zadbane, nie to co PTTK, gdzie szlaki ida dziko.

Nie rozumiem... A PTTK tych terenów nie obejmuje? Wchodziłaś od strony Słowackiej czy jak?

A poza tematem, tutaj umieściłem zdjęcia z 2-dniowego mini-tripu rowerowego :)
KLIK KLIK KLIK :: Trojstyk_2006_07_21-22

Pozdrunek i wielki _SZACUN_ za te góry ludzie!

#20 Pooky

Admin rocznika 2005

• Absolwent
  • 1333 postów
  • NazwiskoWacławik
  • ImięAnna
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 05 sierpień 2006, 19:11

No chodzilismy Babiogórskim Parkiem Narodowym, gdzie notabene nie można nic robic, bo karają za wszystko :P A PTTK zajmuje sie szlakami np. na Baranią :)
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych