na wstępie poproszę moda aby przeniósł to gdzie uważa, ja nie wiedziałem za bardzo czy dać to do software czy gdzie wiec wrzucilem 'na swoje'
potrzebuję aplikację która będzie działać na arkuszu kalkulacyjnym w następujący sposób:
posiadam arkusz kalkulacyjny z pewna ilośia wierszy i 6 kolumn (A, B, C, D, E, F)
potrzebuję, aby program zmienił format wyświetlania z obecnego:
1. A, B, C, D, E, F
2. A, B, C, D, E, F
na następujący
1 A
2 B C (w jednej komórce ze spacją pomiędzy)
3 D E (w jednej komórce ze spacją pomiędzy)
4 F
5 (pusty)
6 A
7 B C
8 D E
9 F
10 (pusty)
zawartość komórek to ciągi znaków, nie tylko cyfry.
fajnie by było, gdyby możnaby mu zadać wyszukiwanie względem kolumny A, tj aby formatowa tylko wiersze, które spełniają dane kryterium wyszukiwania ale to już mogę zrobić ręcznie.
w sumie wszystko mógłbym zrobić ręcznie, gdyby nie fakt że muszę tak zmienić ok 5tys wierszy...
pozdrawiam i proszę o pomoc.
program optymalizujący pracę w excellu
Rozpoczęty przez zarowa, 14 lip 2010 08:15
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 lipiec 2010, 08:15
siostra do brata: wiesz, kochasz się lepiej niż tata
brat do siostry: Wiem, mama mi mówiła.
brat do siostry: Wiem, mama mi mówiła.
Napisano 14 lipiec 2010, 15:50
Wyślij mi ten arkusz na mejla.

programowanie na zlecenie, projekty, sprawozdania, korepetycje na priv
Napisano 14 lipiec 2010, 15:51
poczytaj o Plugiach do MS Office, dzieki nim mozesz pobierac i zapisywac dane do obiektu Worda badz Exela, dokladnie szukaj pod nazwami Office Add-in VSTO
Napisano 14 lipiec 2010, 19:23
proponuje wykorzystać plik excel'a jako źródło danych, czyli zaciągnać dane z pliku do programu np do DataTable, a następnie wykorzystać w dowolny sposób. Jeśli jesteś zainteresowany tym rozwiązaniem to napisz, a ja prześlę odpowiednie kawałki kodu 
w ten sposób kiedyś zrobiłem koledze program który liczył wyniki ankiet, a następnie rysował wykresy
w ten sposób kiedyś zrobiłem koledze program który liczył wyniki ankiet, a następnie rysował wykresy
$(function () { alert('kurzyniec.pl'); });
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych