VS - problem z localhostem
Rozpoczęty przez Nierod, 30 lip 2010 21:01
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 lipiec 2010, 21:01
Cześć, mam pewien problem.
Zarówno w Visual Studio 2008, jak i 2010, gdy próbuję skompilować stronę web, nie uruchamia się localhost. Uruchamia się przeglądarka i otwiera pustą zakładkę. Ma ktoś jakiś pomysł, co może być przyczyną?
Zarówno w Visual Studio 2008, jak i 2010, gdy próbuję skompilować stronę web, nie uruchamia się localhost. Uruchamia się przeglądarka i otwiera pustą zakładkę. Ma ktoś jakiś pomysł, co może być przyczyną?
Napisano 01 sierpień 2010, 20:57
Zrób sobie wakacje
Komputer już to zrobił
Napisano 01 sierpień 2010, 22:44
Jeśli jest to Win Vista lub nowszy upewnij się iż uruchamiasz VS z uprawnieniami Administratora. Sprawdź też czy twój IIS jest poprawnie zainstalowany oraz jaki ma ustawiony port nasłuchu. Raczej obstawał bym przy tej pierwszej opcji
$(function () { alert('kurzyniec.pl'); });
Napisano 02 sierpień 2010, 10:41
no i wyłącz kontrole użytkownika.
Napisano 04 sierpień 2010, 16:33
Czacha IIS poprawnie zainstalowany. Gdzie sprawdzić ten port nasłuchu, ustawienia admina w VS i jak wyłączyć kontrole użytkownika??
Napisano 04 sierpień 2010, 20:25
synek... nie ma takich pytań
Napisano 05 sierpień 2010, 08:00
To po co forum jak nie ma takich pytań...
Napisano 05 sierpień 2010, 11:18
Spoko...
W siódemce jest tak...
Panel Sterowania->Konta użytkowników->Zmień ustawienia kontroli konta użyt....->I przeciągnij suwak na dól.
Ale nie wiem czy to ci pomoże
W siódemce jest tak...
Panel Sterowania->Konta użytkowników->Zmień ustawienia kontroli konta użyt....->I przeciągnij suwak na dól.
Ale nie wiem czy to ci pomoże
Napisano 05 sierpień 2010, 14:44
Severa, trzeba było tak od razu, myślałem że w VS gdzieś to zmieniasz... niestety to nic nie daje
Napisano 06 sierpień 2010, 13:30
Nierod wrzuć na luz
jak w windzie coś nie działa to robi się standardowo tak:
- format
- instalacja windowsa
- instalacja Visuala
Jak to nie pomoże to nawet Bill G. tu nic nie zdziała
- format
- instalacja windowsa
- instalacja Visuala
Jak to nie pomoże to nawet Bill G. tu nic nie zdziała
Napisano 06 sierpień 2010, 14:27
ozi ale ty jesteś zajebisty, ja pier.... nc
twój post chyba najbardziej mi pomógł...
twój post chyba najbardziej mi pomógł...
Napisano 08 sierpień 2010, 23:04
Możesz spróbować manualnie utworzyć w IIS katalog wirutalny/aplikację dla twojego projektu (w ogóle polecam używać lokalnego serwera iis dla projektów, a nie wirtualnego z VS). Zaraz potem 'application pool' z .NET 2 oraz wersji Classic. Połączyć oba aspekty. Skopiować do podanej przez Ciebie ścieżki jakąkolwiek inna stronę/aplikację, by sprawdzić czy serwer działa poprawnie.
Port nasłuchu IIS ustawia się klikając prawym na 'Default Web Site' -> 'Edit bindings'
Port nasłuchu IIS ustawia się klikając prawym na 'Default Web Site' -> 'Edit bindings'
$(function () { alert('kurzyniec.pl'); });
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych