Skocz do zawartości

Jak Zapisywać Pliki Z Youtube...

• Nie możesz odpowiedzieć
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lehoo

Starosta rocznika 2005

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 548 postów
  • NazwiskoŻak
  • ImięLeszek
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 17 wrzesień 2006, 11:15

W sumie to zaczatek tego tematu powstal gdzie indziej, ale moje niestrudzone parcie ;) do wiedzy :D zaowocowalo rozwiazaniem ktorym sie podziele, bo moze ktos jeszcze nie wie jak sobie z tym poradzic :D

Na poczatek dwie stronki:

VideoDownloader 2.0
KeepVid

Co sie na nich miesci? Ano skoro powstaly strony do przetrzymywania na nich wszelkiej masci filmikow to ktos w koncu poszedl po rozum do glowy i powstaly strony ktore umozliwiaja zapisywanie tychze filmikow/audio.
Jesli ktos minimalnie zna angielski nie powinien miec problemow ze zrozumieniem jak sie ich uzywa ;D

Ewentualni uzytkownicy FF maja jeszcze bardziej uproszczona sprawe bo powstala wtyczka umozliwiajaca w jeszcze prostszy (o ile taki byl wogole mozliwy...) zapis... Do pobrania stad

Po sciagnieciu plikow (o ile nie byly to zwylke avi, mov czy innego popularnego formatu) prawdopodobnie bedzie trzeba zmienic im rozszerzenie na flv i sciagnac darmowego playera tychze plikow.

Tja... To by bylo tyle dla poprawnych politycznie XD

Jesli ktos nie ma co robic z pieniedzmi ;) moze sobie zakupic na stronie z ktorej pobral FLVPlayera program ReplayConverter ktory umozliwia przerobienie pliku flv np na avi (sprawdzilem - dziala, tylko dzwiek jest troche cichy.. co dziwne po wyciagnieciu samego dzwieku - taka opcja tez istnieje (!) glosnosc jest prawidlowa...).

A gdyby ktos mial problemy ze sciaganiem plikow FLV i ciagle mial za duzo kasy ;) to moze sobie sciagnac z tej samej strony program ktory to jeszcze bardziej ulatwia (?)

Aby uprzedzic ew.pytania - nie mam tyle niepotrzebnej kasy... Problem rejestracji mozna hmm zlikwidowac w sposob alternatywny ;) Mam nadzieje, ze stwierdzenie pozostaje czytelne, a jednoczesnie na tyle politically correct, ze moj temat nie zostanie zlikwidowany XD

Dołączona grafika

#2 mateusz_j

Wszechwiedzący

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1001 postów
  • NazwiskoJanik
  • ImięMateusz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 17 wrzesień 2006, 15:52

ja w dobie łącz szerokopasmowych widzę coraz mniejszy sens trzymania takich internetowych wideo śmieci na dysku...
ale fakt, czasami coś warto mieć 'off line', tyle że w lepszej rozdzielczości niż pliki na youtube'ach i tym podobnych

#3 D_T_G

Bywalec

• Student2007
  • PipPipPipPip
  • 212 postów
  • NazwiskoHanak
  • ImięDawid
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHIO

Napisano 17 wrzesień 2006, 16:14

Zassij i skonwertuj film

Testowałem, działa. Wszystko za darmo i legalnie. Nie musiałem się martwić o żadne political coś tam.

Na dokładkę jeszcze garść 'bookmarko' skryptów, nie testowałem, nie wiem czy działa i o ile zwiększy się ease-of-use, ale chyba się zwiększy.

Pozdrawiam.

#4 Lehoo

Starosta rocznika 2005

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 548 postów
  • NazwiskoŻak
  • ImięLeszek
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 18 wrzesień 2006, 09:13

@DTG

Wszystko fajnie jesli ktos uzywa linucha, moje wypociny byly dla grona uzyszkodnikow WinBlowsa ;]

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych