Skocz do zawartości

SOFT z telefonów SE W......

• Nie możesz odpowiedzieć
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 lucas

Coś już wie

• Absolwent
  • PipPipPip
  • 152 postów
  • NazwiskoRauer
  • ImięŁukasz
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHTiSK

Napisano 06 czerwiec 2007, 22:55

Siemka. Mam telefonik SE. i Mam takie pytanko. Słyszałem, że można wgrać softa z telefonów SE W800 itp. do innych modeli. Jak się to robi... czy da się przez kabel USB ? W ogóle jakieś info jakby ktoś miał byłoby fajnie :):) Słyszałem że seria W ma wiele ciekawych funkcji :)

"Raczej, nie inaczej ATH rules :D"

#2 Plushy

Coś już wie

• Student2006
  • PipPipPip
  • 182 postów
  • NazwiskoKania
  • ImięJakub
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 08 czerwiec 2007, 06:42

W życiu nie miałem w łapkach czegoś młodszego niż rok 2003 i nie zamierzam. Jak już flashować to nokie 3310, przynajmnie sie łatwo soft przerabia. A jeśli chodzi o taki telefon to nie lepiej na elektrodzie poszukać?
омг втф
Sex is just like hacking. You get in, you get out. And you pray you left nothing behind

#3 Tweek

Admin rocznika 2006

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 505 postów
  • NazwiskoSztwiorok
  • ImięDariusz
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 08 czerwiec 2007, 16:25

Wyświetl postUżytkownik Plushy dnia Jun 8 2007, 07:42 AM napisał

W życiu nie miałem w łapkach czegoś młodszego niż rok 2003(...)

Plushy,
zapomniales dodac ze tez nie starszego niz 12lat, bo taakie juz sa za stare dla Ciebie :P

lucas,
sorki za off'a ale nie moglem sie powstrzymac :]
"Ja się bawię, ja powagi ja nie trawię
I ja wiem na czym gra ta polega..."

#4 SheGe

Senior Student Partner

• Absolwent
  • PipPipPip
  • 175 postów
  • NazwiskoSito
  • ImięSzymon
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHIOiBD

Napisano 17 październik 2007, 16:56

Podaj model Twojego SE, tak oczywiście że da się flashować soft w telefonie np. mając D750i/K750i możemy wgrać soft z W800i, wgrać najnowszy sterownik do obsługi aparatu, różne inne modyfikacje (np. zwiększające głośność głośnika, siłę z jaką świeci nam "flash" itp.). Nie da się tego robić na zwykłym kabelku USB, konieczny będzie kabel serwisowy (chociaż ostatnio prawdopodobnie flash jest już możliwy przy pomocy kabla USB lecz trwa on dobre parenaście do paredziesiąt godzin ;/). Przed flashowaniem musisz dowiedzieć się jaki CID posiada twój telefon i ewentualnie go zmienić. Nie będę się zbytnio rozpisywał więcej poczytasz i na pewno znajdziesz odpowiednie instrukcje na http://www.forum-se.pl/. Kto szuka nie błądzi =)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych