Skocz do zawartości

Motorola V3

• Nie możesz odpowiedzieć
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcinc

• Absolwent
  • 47 postów
  • NazwiskoCholewik
  • ImięMarcin
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHIO

Napisano 09 styczeń 2006, 20:01

Wie ktoś jak odblokować funkcje "ładowanie java" w telefonie motorola v3? Próbowałem kilkoma programami ale mi się nie udało. Pozdrawiam

// Notka od moderatora: Pisz takie problemy w osobnych tematach. //

#2 Wareczek

Admin forum

• Właściciel
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1732 postów
  • NazwiskoDuława
  • ImięMarek
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHBDiAS

Napisano 10 styczeń 2006, 15:59

Heja Marcin. W Sierpniu znalazłem instrukcję pewnemu chłopakowi z Motorola V600. Ja mam V500, a V3 ma taki sam soft więc będzie działało tak samo.

1. Należy zainstalować program PST.
2. Podłacz Motorolke kabelkiem USB. Windows ją wykryje i poprosi o sterowniki. Znajdują się one w katalogu z PST(standartowo c:\program files\motorola\pst). Po zainstalowaniu zrestartuj kompa.
3. Uruchom "Phone Programmer" - plik UT_NVM.exe. Znajduje się on w katalogu z PST. Będzie doinstalowywał on swoje sterowniki.
4. Wybierz opcje new | KJava.
5. Kliknij "Read data from phone" - ikonka ze strzałką OD telefonu. Następnie wciśnij przycisk "Enable/disable java app loader menu". Od tej pory masz nową opcje w menu telefonu - Menu | Ustawienia | Narzędzia java | Ładowanie apl. java
6. Kabel od motki musi być odłaczony od telefonu. Wchodzisz do tej nowej opcji w menu. Telefon prosi o podłaczenie kabelka. Robisz to :).
7. Teraz uruchamiasz program MIDway. 
8. Wciśnij przycisk "Open JAD" i wybierz gre która chcesz wgrać. W pliku JAD musi być podana nazwa pliku JAR bez żadnej ścieżki dostępu(ważne duże i małe litery). Pliki JAD i JAR muszą być w tym samym katalogu.
9. Teraz wciśnij "Send JAD". W telefonie pokaże się info o programi/grze. Wciśnij w telefonie "POBIERZ"(prawy SoftKey).
10. Teraz gra/program bedzię się wgrywać, a następnie zacznie się instalacja. Jeśli było wystarczająco miejsca w telefonie zaraz będziesz mógł się cieszyć nową grą/programem :)

Jak nie znajdziesz któregoś z tych programów to mów - mam. Gierek Java też mam sporo ;)

#3 marcinc

• Absolwent
  • 47 postów
  • NazwiskoCholewik
  • ImięMarcin
  • Rocznik2005
  • Grupa ATHIO

Napisano 12 styczeń 2006, 18:38

Dzięki Maro, jak będę miał w sobotę do czynienia z tym telefonem i jak zadziała to dam Ci znać. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych