No teraz już tu nie jest tak puściutko. Pozdrawiam
Linuks - Dobry początek
Napisano 12 styczeń 2006, 20:39
No teraz już tu nie jest tak puściutko. Pozdrawiam
Napisano 12 styczeń 2006, 21:03
Użytkownik D_T_G dnia Jan 12 2006, 08:39 PM napisał
a ja nie mam z kim rozmawiać na temat amigaOS'u
Napisano 12 styczeń 2006, 21:57
Napisano 12 styczeń 2006, 22:22
o morphosie+pegasosie wiem tylko troszkę (głównie od znajomych, z demosceny, ale oni się w większości już pozbyli pegasosów).
morphos chyba jeszcze na jakichś nowych klonach amigi jedzie (amiga one, czy jakoś tak.. nie orientuję się zbyt dobrze w tym).
no a z amigaos'em mam kontakt wyłącznie przez emulkę (winuae). Fajna zabawa, zwłaszcza gdy dostałem od znajomego ładny obraz partycji (zrzucony z 'realnej' amigi) z zainstalowanymi różnymi toolsami i porządnie skonfigurowanym os'em.
btw, na peggy'm można władować również linucha
/ generalnie lubię się bawić w emulacje...
gameboy advance, atari, zx spectrum, amiga, c64, nokia series60. Ciekawa sprawa.
Napisano 13 styczeń 2006, 14:33
Napisano 13 styczeń 2006, 18:22

Ludzie są głupi: podaj im odpowiednie wytłumaczenie, a niemal we wszystko uwierzą.
Są głupi, więc uwierzą w kłamstwo, bo chcą, żeby to była prawda, lub dlatego, że się obawiają, iż to może być prawda.
Napisano 14 styczeń 2006, 22:41
Napisano 15 styczeń 2006, 00:20
BTW. [beeep] tekst o tym co by się z tało jakby świat zdominowały linuksy: http://hedera.linuxn...es/spluczka.htm
Pozdrawióm
Napisano 15 styczeń 2006, 10:23

Ludzie są głupi: podaj im odpowiednie wytłumaczenie, a niemal we wszystko uwierzą.
Są głupi, więc uwierzą w kłamstwo, bo chcą, żeby to była prawda, lub dlatego, że się obawiają, iż to może być prawda.
Napisano 15 styczeń 2006, 10:43
Napisano 15 styczeń 2006, 11:50
Napisano 16 styczeń 2006, 10:08
A co do Linuksa - pierwsze kroki stawiałem dobre 2 lata temu. Wtedy bawiłem się MDK, ale nie potrafiłem ustawić głosu i kilku innych elementów, więc dałem sobie spokój. Później - z pomocą znajomego - postawiłem Slacka - ale ten również nie polubił mojej dźwiękowej (no co, zwykła zintegrowana z płytą główną :P).
Później przyszedł czas na CDLinux.pl (system bootowany z CDka, z możliwością instalacji na HD, operty na Debianie)- pierwszy Linux, który wykrył moją dźwiękową :) Niestety - jego mankamentem była powolność (startował ponad minutę z HD :| ).
Jakieś pół roku temu przesiadłem się na PLD - i na chwilę obecną nie zamieniłbym go na nic innego :)
Coprawda instalacja i konfiguracja to jest opowieść na długie jesienne wieczory :P ale najważniejsze jest to, że jest skonfigurowany i dostosowany do moich potrzeb :)
A do tego ma Poldka (coś jak apt w Debianie, czy yum w Fedorze, ale dla mnie jest jakoś przyjaźniejszy ;) ).
@mateusz_j: no niestety - na SO będziemy mieli zapewne tylko DOSa, Windowsa i jakiegoś Linuxa (na kompach widziałem chyba MDK i Fedorę).
Zdravim
MiB
Death is peace, order, everlasting beauty."
Napisano 16 styczeń 2006, 10:34
Napisano 16 styczeń 2006, 19:11
Napisano 18 styczeń 2006, 16:17
Użytkownik D_T_G dnia Jan 16 2006, 07:11 PM napisał
Mój pulpit prezentuje się tak.
Jest to wygląd niewiele odbiegający od standardowego wyglądu pulpitu w KDE, ale nie chce mi się jakoś więcej go poprawiać.
Do tego zdefiniowałem dodatkowe skróty klawiatury, więc dość szybko i sprawnie mogę nawigować po kolejnych "pulpitach".
Co do XFCE - kiedyś próbowałem go odpalić u siebie (v. 4), ale nie wiedzieć dlaczego nie chciało toto zadziałać :(
Jest to o tyle dobre, że zżera mniej zasobów niż KDE, a i większość potrzebnych mi opcji posiada.
Zdravim
MiB
Napisano 20 styczeń 2006, 21:25

Napisano 20 styczeń 2006, 22:08
Napisano 21 styczeń 2006, 15:33
Użytkownik Pellakal dnia Jan 20 2006, 09:25 PM napisał
A co do praktyczności - przez pół roku nie uświadczyłem padu systemu, czasem sporadyczne pady programów - dla mnie przycisk "reset" jest niepraktyczny :P
Pozatym - tak, używam do codziennej pracy. Nawet progsy na laborki z Programowania pod tym piszę i działają :P
Zdravim
MiB
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych