Skocz do zawartości

Linuks - Dobry początek

• Nie możesz odpowiedzieć
64 odpowiedzi w tym temacie

#61 Liberator

Profesorek

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 481 postów
  • NazwiskoŚlęk
  • ImięKamil
  • Rocznik2008
  • Grupa ATH1b

Napisano 24 marzec 2009, 09:46

Hehe, porównanie M$ z McDonaldem zaskakujące, ale nie trafione :D Zauważ, że jednak ludziska stołują się w McDonaldzie (odpowiedni M$) a nie U Cioci Józi (odpowiednik Linuxa) :P A ta fotka to około 5s roboty w photoshopie :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#62 luinnar

• Absolwent
  • 31 postów
  • NazwiskoJuściński
  • ImięMateusz
  • Rocznik2006
  • Grupa ATHIO

Napisano 25 marzec 2009, 13:37

Wyświetl postUżytkownik Liberator dnia 2009-03-24, 00:47 napisał

I jeszcze jedno. Jak mniemam, z tym "brakiem umiejętności podstawowej obsługi Linuxa" i zmianą kierunku na pielęgniarstwo pijesz do mnie, ale niestety to był strzał panu Bogu w okno, bo moja pierwsza styczność z Linuxem to Red Hat i bodajże '98 rok, czyli wtedy, gdy szanowny przedmówca przesiadał się zapewne na Windę 98 :D A Linuxa dobrze poznałem, dlatego śmiem twierdzić, iż mam prawo do swojego zdania na jego temat :)
Do nikogo nie piję. Studia informatyczne powinny wypluwać ludzi, którzy mają podstawową wiedzę na ogólne tematy. Bez podstawowej wiedzy nie możesz stać się specjalistą w danym kierunku, ponieważ nie masz wizji na ogół. Nie musisz tego lubieć, ale powinieneś znać tego podstawy. Dodatkowo próbujesz robić jakaś woję osobistą z mojego postu, mocno trollowate. No offence

Wyświetl postUżytkownik Liberator dnia 2009-03-24, 09:46 napisał

A ta fotka to około 5s roboty w photoshopie :)
Fotka to nie photoshop, dodatkowo mocno stara. Na macu da się też zainstalować winzgroze. Od kiedy maki mają części od intela to zwykłe PC, można tam wstawić praktycznie wszystko. MacOS też powinniśmy znać choć w podstawowym stopniu (to w sumie Unix). Ja cieszę się że w pracy miałem z tym styczność.
Moja strona domowa: luinnar.com

Patrzysz a nie widzisz, słuchasz a nie słyszysz, dotykasz a nie czujesz.
Dostrzeż piękno zwykłych rzeczy, a staniesz się szczęśliwym człowiekiem.
Jeśli coś ci się nie podoba na świecie... Zmień to, a nie płacz jak dziecko.

Potrzebne nam nowe są
Hałasu strategie
Nowe definicje buntu

#63 Liberator

Profesorek

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 481 postów
  • NazwiskoŚlęk
  • ImięKamil
  • Rocznik2008
  • Grupa ATH1b

Napisano 25 marzec 2009, 16:21

Jakie offence, jaką woję? :D Ja przecież podszedłem zupełnie luźno do tematu :) Jeśli tak to odebrałeś, no to trudno, ale ja żadnej wojny na posty wywołać nie zamierzałem. A co do windy na Maku, to faktycznie się da ją zainstalować. Widziałem na własne oczy, kumpel w licku kiedyś się tym chwalił. Ale skoro nawet na Royal Navy da się zainstalować Windę, to czemu by nie na Maku :D
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#64 Xtense

Woźny

• Absolwent
  • PipPipPipPipPipPip
  • 344 postów
  • NazwiskoPrzybyło
  • ImięRobert
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHIOiBD

Napisano 27 marzec 2009, 07:53

Dla mnie też wygląda to tak, jakbyś prowadził "wojnę" forumową :P
Albo po prostu posty sobie nabijasz xD

Btw myślę żę wątek tego tematu zagubił się parę postów temu, i leci tu ładny offtop...
Może Pan moderator przeniósłby to do innego tematu, albo wywalił te posty w przestrzeń kosmiczną.
Jest jeszcze opcja zmienić temat na "Linuks - Dobry początek złych argumentów" :P
This world... is rotting.

#65 art

Stały bywalec

• Absolwent
  • PipPipPipPipPip
  • 298 postów
  • NazwiskoNaglik
  • ImięArtur
  • Rocznik2007
  • Grupa ATHT

Napisano 30 czerwiec 2009, 22:24

http://www.linux.org.pl/PLUG/susebook/